Uitgelicht

30 november 19.30 uur

Annette Baylé in de Bibliotheek

De Harderwijkse Annette E. Baylé- schrijfster van o.a. Boerenkool met rijst wordt geinterviewd door Linda Nooitmeer, voorzitter van Ninsee, (Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis.)

Hoe is het om op te groeien in een multiculturele familie met een slavernij verleden? Annette E. Baylé komt hierover vertellen op 30 november in Bibliotheek Harderwijk. Baylé gaat het onder andere hebben over de door haar geschreven roman ‘Boerenkool met rijst’. Een avond in samenwerking met Stichting Keti Koti Harderwijk als onderdeel van het Herdenkingsjaar Einde Slavernij 2023-2024.

Read More
Verborgen verleden in Harderwijk

Keti Koti wandelingen

20 oktober en 24 november
KetiKoti wandeling

Stichting Rondeel Harderwijk organiseert dit jaar nog twee
Keti Koti wandelingen, op 20 oktober en 24 november. Start op beide dagen om 14.00 uur bij de Vischpoort. Aanmelden: contact@rondeelharderwijk.nl
of 06 48 46 86 40

De beelden zijn van de KetiKoti wandeling georganiseerd met bewoners en vrijwilligers van Zorgcentrum Weideheem.

16 september

Annejet van der Zijl in Cathariakapel

16 september: Annejet van der Zijl is één van de bekendste en meest gelezen schrijvers uit Nederland. Ze schreef spraakmakende bestsellers als Sonny Boy, Anna, De Amerikaanse prinses, Bernhard en Fortuna’s Kinderen. Met Fortuna’s Kinderen werd ze in 2022 voor de derde keer genomineerd voor de NS-publieksprijs.
Interview
Deze avond wordt Annejet van der Zijl geïnterviewd door Ivan Borghstijn.

Read More
Vieren en Herdenken

Keti Koti 2023

Op zaterdag 1 juli vieren we Keti Koti op traditionele wijze met eten, muziek en cultuur in het Plantagepark Harderwijk. Er zijn verschillende kraampjes met typische trans-Atlantische producten.

We verklappen alvast een paar namen: DJ Latin Pro, live band Zonnebloem en live muziek met Salsaband Pimiento. Het Surinaamse duo Franklin Caesar Breeveld en Frank Ong-Alok brengt folkloristische muziek met jazzy invloeden. Dat belooft weer een sfeervolle dag te worden!

Het jubileum wordt dit jaar op 1 juli ook feestelijk geopend in Harderwijk met de kleurrijke Bigi Spikri parade. Bigi Spikri is een belangrijk hoogtepunt van het Keti Koti-feest. Iedereen is welkom tijdens dit hoogtepunt.

Ook zal het Harderwijkse comité een krans leggen tijdens de Nationale Herdenking in Amsterdam.

NiNsee
Surifood Harderwijk logo
Printerij Drielanden logo
VJ Installatietechniek Harderwijk logo
Gemeente Harderwijk
de party service logo
Mondriaan fonds
Stad als podium
Herdenkingsceremonie

Keti Koti 2023

Tijdens het 160-jarig jubileum ter ere van de afschaffing van de slavernij is men van harte welkom bij de herdenkingsceremonie op vrijdag 30 juni.

Met een voordracht van dichter Gershwin Bonevacia in het Stadsmuseum Harderwijk. Tevens zal er op deze avond Free Heri Heri aangeboden worden en is er de gelegenheid voor dialoog en het stilstaan bij deze gezamenlijke geschiedenis.

NiNsee
Surifood Harderwijk logo
Printerij Drielanden logo
VJ Installatietechniek Harderwijk logo
Gemeente Harderwijk
de party service logo
Mondriaan fonds
Stad als podium
Alleen maar goedbedoelende mensen

Lecture performance

Kom gratis luisteren en vooral meepraten bij de Lecture performance “Alleen maar goedbedoelende mensen”. Crystal Hassell onderzoekt hoe goedbedoelende mensen, onbedoeld en soms ook ongemerkt, de plank volledig misslaan. Na de voorstelling is er ruimte om na te praten met daarbij een Surinaams hapje. Inloop start om 14.00u. Read More
Gerda Lenten-Havertong & Mieke Brons

Finale Project Slavernijverleden

Deel 2 en de finale van project Slavery Past. Op woensdag 21 juni presenteren de kids hun project in de openbare bibliotheek. Deze activiteit is in samenwerking met praktijk IQbus Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Bekijk onze social media voor een volledig verslag van de zéér geslaagde dagen.

Herdenkingsoptocht

Keti Koti wandeling

Stadswandeling met aandacht voor het slavernijverleden in samenwerking met stichting Rondeel, het Stadsmuseum Harderwijk en Herderewich Harderwijk. De startlocatie van de wandeling is bij Vischpoort Herderewich.  

Houd deze website in de gaten voor de volgende Keti Koti wandeling. Als je interesse hebt kun je nog aanmelden want er wordt zo snel mogelijk een nieuwe datum ingepland.

Lezing Dave Ensberg-Kleijkers

CCNV & het Slavernijverleden

Op woensdag 24 mei krijgen circa 300 leerlingen van havo 4 en vwo 4 een dagdeel les over het slavernijverleden. Dave Ensberg-Kleijkers zal een lezing geven, waarna de studenten in groepjes aan verschillende activiteiten rond het thema werken.

Deze activiteit is in samenwerking met CCNV Harderwijk.

Read More
Historische lezing

Guillaume Pool

Gedichten voorgedragen door Guillaume Pool onder begeleiding van muziek door de Ghanese Ewe-drummer Collins Kwashi Agbezudor. Afsluitend kunnen gasten in informele setting met elkaar in gesprek gaan over het thema slavernijverleden.  Uiteraard onder het genot van een Surinaamse lekkernij.

Dit evenement is in samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe. Bekijk ook eens het programmaboek met andere activiteiten van de Bibliotheek.

Gerda Lenten-Havertong & Mieke Brons

Project Slavernijverleden

Woensdag 17 mei start een groep kinderen met het project Slavernijverleden. Onder begeleiding van Gerda Lenten-Havertong en Mieke Brons van praktijk IQbus Harderwijk. Klik op de foto’s voor een video met een sfeerimpressie van deze eerste dag van het project.

Scroll naar boven