De lezing van alex van stipriaan luïscius over Harderwijk en de Transatlantische slavernij geschiedenis.

Verrast, geboeid, geroerd waren we te gast in de Plantagekerk in Harderwijk. De lezing van alex van stipriaan luïscius over Harderwijk en de Transatlantische slavernij geschiedenis.

Allereerst een opkomst van ruim 50 personen tweemaal zoveel als we hadden verwacht, geweldig! De wijze van vertellen was meer dan boeiend maar inhoudelijk zijn er zoveel nieuwe feiten gedeeld over die verbinding van Harderwijk met de Transatlantische slavernijperiode.

Dank alex van stipriaan luïscius voor het onderzoek en de voordracht hierover maar vooral ook dank aan alle bezoekers vanavond die aanwezig waren. Geweldig de belangstelling voor dit onderwerp die zichtbaar en merkbaar groeit, wat nog meer ruimte biedt voor gesprekken om kennis te delen en bewustwording te vergroten. Want waar ook aandacht voor was naast de geschiedenis, was de doorwerking, waar we allemaal op onze eigen wijze mee te maken hebben.

Vaak onbewust, soms ongemerkt maar veel vaker pijnlijk en duidelijk, merkbaar met ingrijpende gevolgen voor individuen en gemeenschappen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven