Uitgelicht

Gerda Lenten-Havertong & Mieke Brons

Project Slavernijverleden

Woensdag 17 mei start een groep kinderen met het project Slavernijverleden. Onder begeleiding van Gerda Lenten-Havertong en Mieke Brons van praktijk IQbus Harderwijk. Klik op de foto’s voor een video met een sfeerimpressie van deze eerste dag van het project.

Lezing Dave Ensberg-Kleijkers

CCNV & het Slavernijverleden

Circa 300 leerlingen havo 4 en vwo 4 krijgen op woensdag 24 mei een dagdeel les over het  Slavernijverleden. Dave Ensberg-Kleijkers zal een lezing houden, waarna de leerlingen in groepsverband werken aan  diverse activiteiten over het thema. Deze activiteit is in samenwerking met CCNV Harderwijk.

Read More
Historische lezing

Guillaume Pool

Gedichten voorgedragen door Guillaume Pool onder begeleiding van muziek door de Ghanese Ewe-drummer Collins Kwashi Agbezudor. Afsluitend kunnen gasten in informele setting met elkaar in gesprek gaan over het thema slavernijverleden.  Uiteraard onder het genot van een Surinaamse lekkernij.

Dit evenement is in samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe. Reserveer wel een plek via de onderstaande knop en bekijk ook eens het Programmaboekje.

Herdenkingsoptocht

Keti Koti wandeling

Stadswandeling met aandacht voor het slavernijverleden in samenwerking met stichting Rondeel, het Stadsmuseum Harderwijk en Herderewich Harderwijk. De startlocatie van de wandeling is bij Vischpoort Herderewich. 

!update 24-5: Vrijdag 9 juni is wegens groot succes reeds vol. Als je interesse hebt kun je alsnog aanmelden want er wordt zo snel mogelijk een nieuwe datum ingepland.

Houd deze website in de gaten voor de volgende Keti Koti wandeling.

Gerda Lenten-Havertong & Mieke Brons

Finale Project Slavernijverleden

Deel 2 en de finale van project Slavernijverleden. Op woensdag 21 juni zullen de kids hun project presenteren in de openbare bibliotheek. Deze activiteit is in samenwerking met praktijk IQbus Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe. Klik hier voor het aanmelden.

Theatervoorstelling

Ik zeg toch sorry

In samenwerking met Prins Bernard Cultuurfonds hebben we de voorstelling van dit diep indringende toneelstuk naar Harderwijk gehaald. In “Ik zeg toch sorry” komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de affschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen.

Read More

Klik hier voor het aanmelden.

Herdenkingsceremonie

Keti Koti 2023

Tijdens het 150-jarig jubileum ter ere van de afschaffing van de slavernij is men van harte welkom bij de herdenkingsceremonie op vrijdag 30 juni.

Er is een voordracht van dichter Gershwin Bonevacia in het Stadsmuseum Harderwijk. Tevens zal er op deze avond Free Heri Heri aangeboden worden en is er de gelegenheid voor dialoog en het stilstaan bij deze gezamenlijke geschiedenis. Klik hier voor het aanmelden.

Mondriaan fonds
NiNsee
Stadsmuseum Harderwijk
Gemeente Harderwijk
Stad als podium
Vieren en Herdenken

Keti Koti 2023

Op zaterdag 1 juli vieren we samen Keti Koti op traditionele wijze met eten, muziek en cultuur in het Plantagepark Harderwijk. Er zijn diverse kraampjes met typische trans-Atlantische producten.

Houd deze website in de gaten voor de line up! We geven alvast enkele namen weg: DJ Latin Pro, live band Zonnebloem én live salsamuziek. Het Surinaamse duo Franklin Ceaser Breeveld en Frank Ong-Alok brengen ons folkloristische muziek met jazzy invloeden. Dat belooft alweer een sfeervolle dag te worden!

Read More

Klik hier voor het aanmelden.

Mondriaan fonds
NiNsee
Gemeente Harderwijk
Stad als podium