Leerlingen CCNV geslaagd

Om de bewustwording onder jongeren over de historische impact van slavernij te vergroten, heeft Keti Koti Harderwijk samengewerkt met een lokale middelbare school om een reeks doordachte en boeiende workshops te creëren die studenten zouden helpen het onderwerp dieper en aandachtiger te verkennen. Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton en voormalig bestuursvoorzitter van Stichting Biezonderwijs gaf een verhelderende lezing. Ook aanwezig Farida Nabibaks – Artistiek directeur Reframing HERstory Art Foundation uit Arnhem een stichting die wil bijdragen aan het zichtbaar maken van sporen van het koloniaal- en slavernijverleden van Gelderland in de huidige samenleving.

CCNV klasruimte met studenten bij CCN V project-slavernijverleden-met-workshops-en-sprekers
CCNV event Keti Koti 2023

Door middel van deze workshops konden deelnemers meer te weten komen over de geschiedenis van slavernij in de regio en de voortdurende erfenis ervan in hun eigen gemeenschap overwegen, terwijl ze ook belangrijke kwesties bespraken die verband houden met hedendaags racisme en xenofobie.

bij CCNV project-slavernijverleden-met-workshops-en-sprekers

Door dit platform voor open dialoog en verkenning te bieden, hoopten de organisatoren achter Keti Koti Harderwijk dat studenten kritisch en empathisch zouden denken over deze cruciale kwesties, in de hoop een geïnformeerde en inclusieve samenleving te creëren voor komende generaties.

Scroll naar boven